Motivacija zaposlenika – što pokreće ljude 

Termin: 26.11.2019.

Umijeće motivacije započinje učenjem utjecaja na ponašanje pojedinca, a gotovo svo svjesno ponašanje ljudskog bića je motivirano. Menadžer ne može raditi posao bez da zna što motivira ljude, a uz to mora stvoriti i održavati okruženje u kojem pojedinci ili timovi zajedno rade na ostvarenju zajedničkih ciljeva.  Kad razmišljate o motivaciji zaposlenika mnoge stvari mogu vam pasti na pamet: više novca, veći ured, napredovanje, više vremena ili bolja kvaliteta života. Bez obzira što ljudima nudimo, prava motivacija mora doći iznutra. Neovisno o tome kako je okarakterizirana, važno je postići pravu ravnotežu kako biste osigurali da imate motiviranu radnu snagu. Izgradnja motivirajućih čimbenika u organizaciji i kod zaposlenika mora se graditi na znanju motivacije. Potrebno je zapamtiti da razina motivacije varira kako između pojedinaca, tako i unutar pojedinaca u različito vrijeme. Danas je u sve konkurentnijem okruženju održavanje vrlo motivirane radne snage najzahtjevniji zadatak.

Radionica Motivacija zaposlenika, polaznicima će pružiti alate koji će omogućiti da postanete sjajan motivator, uključujući postavljanje ciljeva i utjecaj na razvijanje vještina. Sudionici će također saznati motivacijskih modele i kako ih implementirati u svoje radno okruženje.

Iz sadržaja:

  • Moramo biti motivirani za motiviranje
  • Prepoznavanje važnosti motivacije zaposlenika
  • Svatko ima motivacijski okidač - svatko može biti motiviran
  • Dobrog poznavanja potrebe, donosi dobre rezultate
  • Razlika između motivacije, zadovoljstva, inspiracije i manipulacije
  • Usudite se - učinite ono što ste oduvijek željeli učiniti
  • Sve što možeš učiniti danas ne odgađaj za sutra
  • Prepoznavanje tipova ličnosti i kako se to uklapa u plan za motivaciju zaposlenika.
  • Postavljanje jasnih i definiranih ciljeva.

Nakon ove edukacije moći ćete prepoznati „potrebu za motivacijom“, te naučiti kako lako i učinkovito utjecati na tim i pojedinaca. Znanje kako prepoznati tipove ličnosti olakšati će vam upotrebu specifičnih motivacijskih okidača kod svakog zaposlenika i timova, a što će vam omogućiti brži i jednostavniji dolazak do željenih rezultata i ciljeva. Na kraju ćete dobiti uvid u razliku između Higijenskih faktora motivacije od Istinskih faktora motivacije.

profortis logo transparent

P(R)OGLEDAJTE OČIMA PROFORTISA

Ne poznajemo granice i nerješene  situacije. Sposobni smo u svakom trenutku pronaći za Vas najpovoljnije rješenje ...

    SILVER