CERTIFIKAT ZA IZRADU I PROVEDBU EU PROJEKATA IZDAN OD UČILIŠTA ZA POSLOVNO UPRAVLJANJE -INSTITUT ZA MENADŽMENT

Cloud računovođa

Cloud računovođa

Slušam to cijeli život. Hoće li strojevi zamijeniti ljude? Brzina kojom nas  izguravaju ne samo što nam nije vidljiva, već se stvari događaju nama iza leđa.

Automatizacija, a sad već i robotizacija ubrzava poslovne procese ukida radna mjesta i donosi veći profit vlasnicima tvrtki.

 

Razvijen je “robot-kirurg” Ronna koji je iznimno precizan, ne umara se, ne drhti mu ruka i upravo će iz tih razloga u budućnosti biti daleko poželjniji „kirurg“ od čovjeka.

 

No, što je s RAČUNOVODSTVOM u toj sveopćoj softverizaciji i digitalizaciji obrade podataka. Hoće li sve spominjani CLOUD učiniti računovodstvo zastarjelim i sve manje poželjnim. Što će se desiti klasičnim knjigovođama s gomilama računa i višesatnim ili višednevnim unosom podataka u program?

 

Stari i još najčešći način rada ide otprilike ovako. Klijent vam donese gomilu dokumenata nakon što ste ga nemilosrdno naganjali danima. U najboljem slučaju to je dva tjedna nakon kraja mjeseca (i pet dana prije roka obračuna PDV-a).

Zatim tu gomilu dokumenata (u kojoj uvijek nešto nedostaje) unosite u softver. U ovisnosti od količine vremena potrebne za obradu i samog rasporeda obveza, to može potrajati još tjedan (niste vi jedini koji kasnite – startne pozicije broje se u minutama).

 

Hoće li CLOUD natjerati računovođe da evoluiraju ili riskiraju svoj nestanak?

 

U CLOUD računovodstvu nema više nošenja računa.

Iz svog pretrpanog rasporeda obaveza kao vlasnika, direktora, markentigaša, tajnika, i svih drugih obaveza koje obavljate oduzmite “nošenje” papira u računovodstvo. Sjednite, odahnite i “upload-ajte” u CLAUD.

A računovođi će ostati više vremena da bude izvrstan u savjetima, da svoje znanje računovodstva upotrijebi za napredak vaše tvrtke umjesto neprospavanih noći punih pukih prepisivanja podataka sa U-RA, I-RA ….

 

I tako ja sva sretna otkrićem CLAUDA i njegovom primjenom u računovodstvu prepričam to svojoj vrlo dobroj prijateljici poduzetnici. Ona me u čudu pogledala i kazala: A što ćeš onda ti raditi?

Možda računovođe i evoluiraju i prihvate claud. No hoće li i poduzetnici?

Ipak je računovodstvo igra za dvoje.

Napisao : PRO FORTIS

profortis logo transparent

P(R)OGLEDAJTE OČIMA PROFORTISA

Ne poznajemo granice i nerješene  situacije. Sposobni smo u svakom trenutku pronaći za Vas najpovoljnije rješenje ...

    SILVER